Notice: wpdb::prepare hatalı çağırıldı. Sorgu iletilen argumanlar (3) için doğru sayıda yer tutucu (2) içermiyor. Daha fazla bilgi için lütfen WordPress hata ayıklama adresine bakın. (Bu mesaj 4.8.3 sürümünde eklendi.) in /home/u6897712/public_html/wp-includes/functions.php on line 4042
Nargile Nasıl Yapılır? Nargile Nasıl Hazırlanır? | PS Lounge | İstanbul

Nargile Nasıl Yapılır?

Öncelikle nargilenin ne olduğu konusuyla başlayalım. Tütün uzun yıllardır Avrupa ve Anadolu’da tüketilir. Bildiğimiz tütünün kıtaya gelişi orta çağ dolaylarında olsa da, tütün nevinden otların tüketimi oldukça eski zamanlara uzanmaktadır. Hindistan başta olmak üzere, Güney Asya ülkelerinde başlayıp, modern formuna Osmanlı döneminde ulaşan nargile ise, meyve aromaları ile meşhur tütünlerin, kömür ile ısıtılarak, dumanın suyun içinden geçtikten sonra ağza ulaşması sistemi ile çalışmaktadır. Nargile, tütünün dumanını suda bir miktar sterilize ederek karbonun zararlı etkilerini en aza indiren özel bir yapıdır. Bu özelliği ile sigaradan bir miktar ayrılmaktadır.

Nargile, Şişe, Ser, Lüle, Marpuç ve sipsiden oluşur. İsteğe bağlı olarak rüzgarlık da kullanılabilmektedir. Şişe içerisinde doğru miktarda su konduktan sonra, ser şişeye takılır. Ser üzerine takılan Lüle içerisine doğru miktarda türün konduktan sonra, tütünle direkt teması; yanmayı engellemek için kesilir. Günümüzde bunun için alüminyum folyo kullanılır, eski zamanda delikli metaller kullanılmaktaydı. Üzeri kapatıla lülenin hemen üzerine kor hale gelmiş kömür yerleştirilir ve varsa rüzgarlık kapatılır. Bu noktada nargilenin düzenli olarak nefeslendirilmesi ve tütünün alıştırılması gerekir. Dumanı gelmeye başlayan nargile, içime hazırdır.

Siz de eğer özel üretim nargilelerin tadına varmak ve keyfini sürmek isterseniz, Sizi PS Lounge’a bekleriz. Dünyanın en iyi tütünleri ile yaptığımız nargilelerimiz bir daha hiçbir yerde tadamayacağınız lezzetleri sizlere vaad etmektedir. İddialıyız, çok beğeneceksiniz…

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin: Facebook, Instagram, Zomato, Twitter, Foursquare